UK guide in Dutch / VK gids in het Nederlands

We are pleased to announce the availability of our UK guide in Dutch. The UK is a melting-pot of approximately 61 million people from different religions, racial and cultural background, and it is also a very attractive destination for Dutch and Belgian expatriates. According to research, there were about 40000 Dutch people living in the UK in 2001 and 1150 Belgians in 2005. We hope that our Dutch UK guide will help our Dutch-speaking users on their move to the UK.

VK gids in het Nederlands

Met vreugde kondigen we de lancering aan van onze VK gids in het Nederlands. Brittannië is een smeltkroes van ongeveer 61 miljoen inwoners van verschillende religies en culturele achtergronden.

Het Verenigd Koninkrijk is een aantrekkelijke bestemming voor Nederlanders en Belgen. Al eeuwen zijn er al Nederlanders in het VK geweest waardoor er vele Britten Nederlandse voorouders hebben. Er zijn veel job opportuniteiten voor internationale studenten tot 2 jaar na hun studies. Je kan gemakkelijk jonge mensen vinden die werken in een café gedurende de zomerperiode of weekends.

Volgens een onderzoek waren er ongeveer 40000 Nederlanders die in 2001 in het VK woonden en 1150 Belgen in 2005.

In vergelijking met andere landen, is het VK een duur land om te wonen. Het is duurder in Londen en in het zuid-oosten van Engeland dan in het noorden. De levenskost hangt echter af van je persoonlijke levensstijl en de locatie. Sommige provincies en landelijke gebieden hebben goedkope accommodatie-mogelijkheden. De woonkost in het VK is echter toegenomen gedurende de laatste 10 jaar met ongeveer 1,7% in het vorige jaar.

Ondanks de dure accommodatie zijn er veel internationale studenten in het VK, die van over de hele wereld komen om te studeren of een zomercursus te volgen. Studenten kunnen eventueel een beurs krijgen. Je kan eventueel overwegen om aan een wereld-bekende universiteit van Oxford of Cambridge te studeren.

Meer informatie over onderwijs kan men vinden in onze gidsen, en als je vragen hebt of ervaringen wilt delen kan je terecht op het VK forum van Just Landed.

You may also like...